Om Kroken Hereford & Wood

Kroken Hereford and wood

Vår historia

Kroken Hereford and Wood startades 1973 av Tomas och Margaretha Krokeus med tre renrasiga herefordkvigor och en renrasig herefordtjur. Under årens lopp har verksamheten utvecklas och idag finns en avelsbesättning på ungefär 120 moderdjur plus rekrytering samt ett antal avelstjurar. I och med att avelsarbetet har bedrivits i 40 år finns en god genetisk grund i produktionen. Uppfödningen sker så naturligt som möjligt och besättningen är Leucos och BVD-fri och har högsta status (A) i Paratuberkulosprogrammet. Produktionen är ekologisk certifierad.
Under åren har inte bara djurantalet ökat utan verksamheten har också diversifierats inom både jord och skog. Detta genom bland annat rundbalspressning och balhantering på entreprenad. Även turism i form av stuguthyrning och jakt har kommit att utvecklats.

Vår affärside

Att driva ett modernt diversifierat lantbruk som skapar lönsamhet och konkurrenskraft genom att producera högkvalitativa produkter, ha god omvärldsbevakning och ha en hög kostnadsmedvetenhet.

Vilka är vi

Cristian

Har haft stort intresse av lantbruk sedan barnsben och tycker om att visa djur. Har riktigt bra sifferminne, kan samtliga kor med idnummer och namn utantill. Arbetar gärna i skogen och har bland annat arbetat som skördarförare i Tyskland.

Claes

Trivs med variationen i verksamheten och tycker om utvecklings- och förbättringsarbete. Gillar att ha många bollar i luften. Kombinerar arbete på gården med tjänsten som ekonomi- och företagsrådgivare på Rådgivarna i Sjuhärad.

Camilla

Inflyttad från Östergötland. En klippa vad det gäller administration och bostäder som alltid ställer upp. Avelsintresserad och har tidigare arbetat som avelsrådgivare. Arbetar idag på Jordbruksverket. Är gift med Cristian.

Jenny

Uppvuxen på mjölkgård i Småland och har arbetat med köttdjur, gris och mjölkkor. Att jobba enligt LEAN och att djuren har det bra står i fokus för Jenny. Tvekar inte att hjälpa till med strängläggning när det behövs. Arbetar som byggnadsrådgivare på Hushållningssällskapet. Sambo med Claes.

Göte

Morgonpigg och arbetsam mjölkbonde som alltid hjälper till när det behövs, inte minst när det gäller skotning och arbete med växtodling.

Tomas

Tomas startade tillsammans med Margareta Kroken Hereford för över 40 år sedan. De som känner Tomas skulle nog beskriva honom som glad, social och pratsam…förutom Hereford är han mycket intresserad av kräftfiske och håller också gärna igång med motorsågen.


Vi har beviljats företagsstöd för att utveckla vår verksamhet och för att minska vår miljöpåverkan.

Djur, natur och människor i samspel

Vi är ett starkt team som gärna hjälper er med
allt som gäller hereford, bostäder och tjänster inom jord- och skogsbruk

Kontakta oss