Hereford

Hereford är en mycket gammal köttras som kommer från Herefordshire i England och räknas som en lätt köttras. Det innebär att djuren når slaktmognad vid en lägre vikt än de tunga raserna som tex charolais och simmental.
Hereford är känd för sitt lugna temperament, goda fertilitet, lätta kalvningar och goda modersegenskaper. Det finns både hornade och pollade (hornlösa) hereforddjur.
Hereforddjuren är särskilt lämpade som naturvårdare eftersom de är lättfödda och inte kräsna betare. De växer bra på enbart grovfoder. Rasen är mycket härdig och klarar sig bra ute året runt.

Avel

Vi har som mål att pröva tjurar varje år. Toronto T-tal 111 är ett exempel på en av våra egna prövade tjurar

Hereford till salu

Vi säljer våra Herefordkalvar, när de är mellan 6 månader och 1 år. De flesta säljs till liv. Vi har även alltid ett antal äldre tjurar och kvigor till salu.Välkommen att höra av er!

Hereford för uthyrning

Vi hyr ut enstaka djur eller en djurgrupp. Våra hereford är duktiga landskapsvårdare och vana grovfoderätare. Man kan hyra djur, för att man har ett stort djurintresse och för att man vill hålla landskapet öppet. Hör av er, så skräddarsyr vi en djurgrupp.

Kroken Hereford & Wood på Elmia Lantbruk

Elmia Lantbruk är en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. Här presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna ställer ut. Vi ställer våra hereford ut på Elmias djuruppvisningar nästan varje år.
Välkommen att se filmen om våra hereford på Elmia

Verksamheten bedrivs i Åsarp och Trädet som är belägna mellan Falköping och Ulricehamn.

Intresserad av renrasig Hereford?
Behöver du hjälp med att pressa balar?
Söker du boende?

Kontakta oss